Op zoek naar iets bijzonders? Gevonden voorwerpen helpt!

Op zoek naar een leuke lamp, een houten keukenbank uit Oost-Europa, een schoolwandkaart uit de jaren 60, een collectie stempels, een weegschaal of andere ‘gevonden voorwerpen’?

In Nederland worden honderden rommelmarkten per jaar gehouden. In het handzame boekje ‘Gevonden Voorwerpen’ van Volkert Vos vind je er ruim 150, die stuk voor stuk worden beschreven. Gekeken is naar omvang (20 tafeltjes in een buurthuis in Terweksel zul je niet vinden), uitstraling en sfeer (veel vlooienmarkten in sporthallen staan er niet in) en aanbod.

Er is door de redactie gezocht naar markten waar de nadruk ligt op tweedehands spulletjes van particulieren en de ‘hobby-handelaren’. Ook vind je een aantal jaarlijkse markten die door bijvoorbeeld de kerk of een vereniging worden georganiseerd. Achterin staan zeer bruikbare registers waarmee je op postcode en op dag kunt zoeken.

Alle kringloopwinkels staan er ook in, mét juiste openingstijden, omdat die vaak afwijken van gewone winkeltijden. Kortom, voor iedereen die wel eens rondstruint op een rommelmarkt, of dat had willen doen maar hem juist weer miste, een onmisbaar en vooral héél leuk boekje. Zeker als je erdoor thuiskomt met die ene gezochte schat!

Ook voor internetters is het een aanrader, want als een rommelmarkt een website heeft of een e-mailadres, dan staat die ook vermeld.

Gevonden Voorwerpen is te koop of bestelbaar bij elke boekhandel (9,90 euro, ISBN 90 77014 08X; 160 pagina's). Ook on line te bestellen via onderstaande link.

Meer over het boekje plus bestelmogelijkheid http://www.te.nl/