zelf tomatensap maken,tomatensaus en andere tomatengedoe

krentje
08 Jan, 2008 23:15

1 blikje tomatenpuree. 3 dl water, beetje zout en kruiderij naar smaak. En daar is je tomatensap!

Je kan ook een pakje gepelde tomaten op sap kopen wat zout en water toevoegen en dan in de blender mixen. Dan heb je ook prima tomatensap!

Tomatensaus voor over de pasta

tomatenpuree, wat water ( maak het niet te dun want anders wordt het soep) italiaanse kruiden,uitje wat knoflook.

fruit je uitje en de knoflook ( bak eventueel wat gehakt of extra groente erbij), doe de tomatenpuree en water erbij, breng op smaak met kruiden en hoppa over je pasta!

Wie heeft er nog meer suggesties over de wondere toepassing van het blikje tomatenpuree?

Pebbles
08 Jan, 2008 23:18

Tomatenpuree, schepje sambal, veel rauwe knoflook en Italiaanse kruiden (liefst verse), dit even (mee) bakken en door de macaroni.

Het tomatenpuree prutje kan ook over je zelfgemaakte piza!

krentje
08 Jan, 2008 23:19

aha salsa picante dus :)

Channah
08 Jan, 2008 23:25

Noem je dat ZELF tomatensap maken? Bij ZELF maken ga ik uit van verse tomaten, en niet van puree.

Paul
08 Jan, 2008 23:28

nou, in ieder geval ZELF het blik openGEMAAKT. :D

Margriet
08 Jan, 2008 23:28

Tomatensaus uit een brickje, verse tomaten, gehaktballetjes en 2 tabletten tuinkruidenbouillon zonder zout.

Kruiden of vermicelli naar smaak toevoegen.

Tomatensoep!

krentje
08 Jan, 2008 23:29

De tomaten waren eerst heus wel vers hoor :(

En tomaten uit blik zijn ook heus wel gezond :(

En tomatenpuree is veel goedkoper dan verse en als je van verse tomaten sap gaat maken vind ik het niet zo lekker :(

Dus vandaar de tomatenpuree :P:)

krentje
08 Jan, 2008 23:30

Das ook kunst :)

Channah
08 Jan, 2008 23:30

Ja, dat is waar! ;-)

Channah
08 Jan, 2008 23:31

Wat is een brickje?