eerste lui deeg brood: HEERLIJK!

  • paulajansen

    Met dank aan de tip van Moneypenny gisteren voor het eerst aan een ‘lui deeg brood’ begonnen. Vanmorgen gebakken en gegeten. Nu tussen de middag is alles al op gegaan. Heerlijk was het. Heb direct weer nieuw lui deeg gemaakt omdat het toch beste lang moet staan.

    Heb het in een pan in de over gebakken. Het is een mooi eerste ‘oerbol’ geworden. Mag wel een beetje minder harde korst. Dus bij het tweede brood doe ik als ik het deksel na een half uur van de pan haal, de over uit en weer dicht. Zodat het het laatste kwartier iets minder hard bakt. Als dat goed gaat, ga ik deze week volkoren meel halen, dan is het direct een stuk gezonder en voedzamer. De aanschaf van een bbm kan ik zo nog wel even (of helemaal) uitstellen. Scheelt toch weer in de aanschaf van een groot apparaat en de keuken- en of kastruimte.

    Op naar het tweede brood (morgen). Misschien zet ik de wekker wel extra vroeg om het in de oven te zetten en kruip is daarna nog even onder de wol. Heb het er wel voor over!

  • Frederik D

    Wordt de oven toch nog gebruikt. :)

    We lezen hopelijk nog hoe het verder gaat met je broodbakkunsten.

  • Willemijn2206

    Waar staat dat recept dan?