Klinkt best smakelijk henriëtte, ik zal 't eens proberen !
Mijn witte kool recepten:
——————————————————————————
Witte kool met pindakaas
Ingrediënten:
1 kleine witte kool (±1 kg), fijngesneden
800 gr - 1 kg aardappelen, geschild en kleingesneden
3 uien, kleingesneden
1 pond rundergehakt
ketjap
2 eetlepels pindakaas
Bereidingswijze:
De witte kool en de aardappelen gaarkoken. Het gehakt zonder boter of margarine rul bakken en de gesneden uien toevoegen. Als de uien glazig zijn de witte kool uit het kooknat scheppen en door uien-gehakt mengsel scheppen. De aardappelen fijnstampen en door kool-uien-gehakt scheppen. Een scheut ketjap en de pindakaas toevoegen.
Opmerkingen:
Met gekookte aardappelen. Er wordt geen jus of bakboter gebruikt, maar het vet uit de gehakt en de ketjap met pindakaas als jus.
—————————————————————————-
Ovenschotel met witte kool
Ingredienten:
1 kleine witte kool, fijngesneden
800 gr - 1 kg aardappelen, geschild en kleingesneden
800 gr gehakt halfom
1 eierdooier
melk
paneermeel
margarine of boter
4 eetlepels currypoeder
zout, peper, nootmuskaat
.
Bereidingswijze:
Kook de witte kool gaar. Bak het gehakt rul en kruid het met een eetlepel curry.
Maak puree van de aardappelen, de eierdooier, de melk, de margarine en de kruiden.
Verwarm de oven voor op 220 C. Beboter een ovenschotel.
Schep witte kool en een eetlepel curry in de ovenschaal, leg daarop het gehakt en weer een eetlepel curry. Bedek alles met de aardappelpuree en strooi er opnieuw 1 eetlepel curry over. Bedek tenslotte met paneermeel en schijfjes margarine .
Zet het geheel ongeveer 20 min in de oven en zet het de laatste 5 min eventueel onder de grill voor een mooi korstje.