DE tip?

  • Becca

    Wat is nou jullie nummer 1 consuminder tip?

    Ik heb al veel dingen gehoord of gelezen. En dan denk ik regelmatig: AHA!! DAT ga ik proberen.

    En vaak probeer ik het wel, en soms doe ik dingen wat langer..

    maar vaak merk ik ook dat ik dan na verloop van tijd toch langzaamaan ongemerkt terug val in mijn eigen oude gewoontes.

    Er is alleen 1 ding wat ik als consuminder tip ergens heb opgepikt en wat ik me helemaal eigen heb gemaakt.

    Ramen lappen.

    Ik gebruik een emmer warm water, met een halve ui erin.

    Dat bevalt me ZO goed, dat ik er nooit meer aan zal denken om iets anders in dat water te gooien.

    Oh ja.. en nog 1.. gootsteen ontstoppen.

    Daar koop ik ook nooit meer dure pruttel voor. Een schepje zuivere soda samen met een theelepel bakpoeder. Een beetje heet water erop.. en klaar is klara.

    Wat is jullie consumider tip?.. DE tip die je echt overgenomen hebt en waar je een gewoonte van hebt gemaakt?

    Becca

  • consuminderaar

    Dat is die van die theezakjes recyclen door ze aan de waslijn te hangen toch?

  • Margriet

    De tip?

    Bij alles wat je koopt je eerst even afvragen of je het wel nodig hebt.

    Bespaart je heel veel zinloze aankopen!

    Gr. Margriet.

  • Tries

    Ik heb veel aan de 50 tips te doen met azijn.

    de gene die ik reglmatig gebruik is

    Doodt gras op paden en opritten.

    Doodt onkruid, onverdund erop spuiten tot het onkruid vergaan is.

    Voorkomt mieren. Spray azijn rond deuren, apparaten en langs andere plekken waar je ooit mieren gezien hebt.

    Kook lekkerdere eitjes als je twee eetlepels azijn bij het kookwater doet. Dit voorkomt dat ze openbreken tijdens het koken

    bijen- of kwallensteek. Aanstippen met azijn.

    Verzacht een zere keel. Doe een koffielepel azijn in een glas water, gorgelen en spoelen.

    Werkt als geurvreter voor het keukenafvoerputje: giet minstens een keer per week een kopje azijn erdoor. 30 minuten laten staan en dan koud water erdoorheen laten lopen.

    Verwijdert uiengeur. Op je vingers doen voor en na het uien snijden.

    Gr Tries

  • consuminderaar

    Ik had de fles azijn klaarstaan om de eendenstront uit de tuin te toveren, maar mijn pa koos ervoor toch Cilit Bang te gebruiken! Dure grap.

  • Moonlampje

    ik ben het met margriet eens. bij alles wat ik wil kopen vraag ik ook mezelf af of ik het wel echt nodig heb en achteraf blijkt het vaak gewoon niet zo te zijn.

  • Paul

    1 x per 14 dagen boodschappen doen.

    wel goed naar de houdbaarheidsdata kijken.

    ik houd best van chocola en snoepen e.d.

    zo kom ik niet te veel in de verleiding.

    tis trouwens ook een beetje gemakzuchtig misschien om niet

    zo veel boodschappen te gaan doen.

    heb wel veel potjes/blikjes groenten in huis,

  • Marjorie

    Tries schreef: “Verwijdert uiengeur. Op je vingers doen voor en na het uien snijden.”

    Eerlijk gezegd vind ik uien veel lekkerder ruiken dan azijn. En als je je vingers insmeert met azijn voordat je uien snijdt, gaat je ui dan niet naar azijn smaken/ruiken?

  • Tries

    Neee vind dat uien veel meer in de porieen gaat zitten azijn was je daarna gewoon met zeep weg

    Tries

  • maia

    Een weekmenu vaststellen.