Broodbakken

  • Tries

    We hebben al enige tijd een broodbakmachine

    de laatste tijd weerhoud het me er van zelf brood te bakken omdat het zo snel oud is, als je het gelijk op eet heerlijk maar een halfe dag later is het echt oud

    Iemand een tip?

    Gr Tries

  • Petr@

    Ik bak per keer 2 broden, die worden dan op de snijmachine tot sneetjes gesneden en per 4 of 6 in plasticzakjes ingevroren. Op die manier heb ik iedere keer “vers” brood :)

  • Tries

    Ohhh echt en dan blijft het dus wel vers?

    Tries

  • Petr@

    100%

  • Tries

    oke morgen broodbakken dus

    tnx

    Tries

  • Tilly

    Je kan je brood ook bewaren in een katoenen zak. Dan blijft het langer vers. Klinkt gek maar is echt zo.

    Als je meer ‘vet’ gebruikt in de broodmix blijft het ook langer ‘vers’.

    Of invriezen inderdaad.

  • Petr@

    Standaard voeg ik 15gr. roomboter toe, zowel bij broodmixen als gewone broodrecepten.

  • Nicole

    Ik bak het altijd met een klontje roomboter en een rauw ei erbij Tries. Als het afgekoeld is dan snij ik het in plakken en vries het in. Zo bak ik soms op 1 dag wel 3 a 4 broden en heb dan voor de hele week genoeg.

  • Pietje Puk

    2 fijngemalen pilletjes vitamine C erbij. Dat werkt als een broodverbetermiddel en dan blijft het langer vers.

    Groetjes,Annelies