Wie heeft zich er een keer aan gewaagd?
Ik zit zonet ff op deze site te kijken en het lijkt me wel wat
http://www.wereldexpat.nl/nl/typischNL/recepten/likeur_reitze
Iemand wat goede tips?
Het is wellicht niet typisch Nederlands, maar deze likeurs zijn niet overal te krijgen
@@Dit lees ik in de link die je gaf maar waar in Nederland kan je geen advocaat en boerenjongens kopen? Beetje vreemd want in bijna iedere supermarkt die drank verkoopt is dat verkrijgbaar.
Boerenjongens kan je inderdaad beter zelf maken want sommigen zetten het alleen maar op iets wat niet te nassen is
In Rusland hebben ze te weinig te besteden maar ze stoken wel allemaal wodka.
Voor 1 liter zuivere wodka zijn in theorie ongeveer 9 kg aardappelen nodig.
Om het zetmeel in die aardappelen om te zetten in suiker is 1kg mout nodig of 1 kg groenmout.
Wodka wordt 2 tot 3 maal gerectificeerd en gefiltreerd over houtskool of kiezelgoer.
Was de aardappels grondig en maak ze goed schoon.
Kook ze in een ketel of nog mooier in een drukpan.
Ik heb hier geen ervaring mee dus de tijd zal je proefondervindelijk moeten achterhalen.
Het zetmeel zal nu verstijven.
Maisch met mout of groenmout.
Gebruik altijd 1 kilo per 9 kilo aardappels.
In groenmout zitten actievere enzymen maar produceren iets minder alcohol.
Laat alles afkoelen tot 30 gr.C en voeg dan de gist toe.
Alles mag nu zo'n 3 dagen gisten.
Wel af en toe roeren.
Nu mag alles gefiltreerd worden.
Destilleer 2 of 3 maal tot een percentage van zo'n 80%.
Filtreer alles over houtskool of iets dergelijks en laat je drank rijpen.
bron:
http://home.zonnet.nl/nvvoorst/Distilleren_Drank_Recepten.htm
Weet je zeker dat je deze post als spam wil rapporteren aan de beheerder?
Deze post wordt als spam gerapporteerd aan de beheerder van het forum. Bedankt!
Weet u zeker dat u dit topic wil verwijderen?