Misschien heb je het niet gelezen: http://www.prikpagina.nl/read.php?f=2384&i=79803&t=79651
Zou je het recept hier willen posten?
Tx.
Hoi!
Nou broodjes, broodjes…. ik bak nooit zelf kleine bolletjes. Heb het ooit geprobeerd, maar was toen niet tevreden over het resultaat.
Ik bak gewoon zelf brood in de broodbakmachine.
Ik heb niet een standaardrecept.
Ik bak elke dag een ander soort brood, voor de broodnodige variatie
Soms van een kant-en-klare mix. Soms stel ik het deeg zelf samen.
Ik heb nu geen tijd om een recept uit te typen. Dat volgt wellicht later.
Groetjes,
K@rin
Dit is een recept voor zachte broodjes. Zestien stuks.
500 gram meel
25 gram boter
10 gram suiker
10 gram zout
7 gram gedroogde gist
330 gram melk (= 300 ml)
Voor soepbroodjes doe ik dan nog een flinke hus bruschetta door het deeg.
De BBM laten kneden, of het met de hand doen. Na de eerste rijs 16 bolletjes vormen (of, wat de kids leuk vinden: 16 bolletjes in de muffinvorm, dan krijg je een soort paddestoelen broodjes). Als het soepbroodjes zijn dep ik ze daarna even in de geraspte kaas. Nog een uur laten rijzen op een warme tochtvrije plek (ik verwarm altijd de oven voor op 60 gr. Oven uit, bolletjes erin en rijzen maar.. staan ze niet in de weg)
Daarna de oven zo heet mogelijk voorverwarmen. Dat is bij mij 250 graden. Als ie heet is de bolletjes er ongeveer 10 minuten in tot ze mooi bruin zijn.
Weet je zeker dat je deze post als spam wil rapporteren aan de beheerder?
Deze post wordt als spam gerapporteerd aan de beheerder van het forum. Bedankt!
Weet u zeker dat u dit topic wil verwijderen?