Koekjes bakken etc

  • henriette28

    Vorige week koekjes gebakken , cake etc bak ik wel vaker, maar dit was wat meer werk en kost eigenlijk haast niets.Hier vinden ze ze veel lekkerder dan de koek uit de supermarkt en is het op voor je het weet.Wie heeft er nog lekkere recepten ?

  • maria

    Hier heb je voorlopig wel genoeg aan denk ik:

    http://www.jannekes.nl/index.htm?url=/taart/indexkoek.htm

    Succes, Maria

  • Nellie B.

    mijn recept,

    uit een oud kookboek van mijn moeder

    200 gram (room)boter

    300 gram bloem

    150 gram (basterd) suiker

    goed kneden,

    paar rollen van maken met doorsnede ter grootte van zilveren rijksdaalder :) (ik zei toch oud kookboek :) )

    tijdje in de koelkast

    in plakjes snijden,

    ong. 20 min in de oven stand 3 - 4

    vaak doe ik er nog wat stukjes chocolade door, 50 gr. pure chocolade in kleine stukjes

  • Beheerder

    Curaçaose “S” Pindakoekjes

    300 gram geroosterd pinda’s (niet gezouten)

    400 gram bloem

    2 theelepels bakpoeder

    1 theelepel kaneel

    ½ theelepel kruidnagel

    150 gram boter

    225 gram suiker

    3 eieren

    1 eetlepel vanille aroma

    1 theelepel amandel aroma

    De Oven voorverwarmen op 180 °C.

    De pinda’s fijn malen. Twee bakplaten invetten en met bloem bestrooien.

    De bloem met het bakpoeder, kaneel en kruidnagel samen zeven.

    Klop de boter met de suiker licht en luchtig.

    De eieren één voor één toevoegen en na elk ei goed roeren.

    Vanille en amandel aroma en gemalen pinda’s toevoegen en heel eventjes roeren. Bloem toevoegen en goed roeren. Als het beslag te zacht is kan men nog een beetje bloem toevoegen. Bestrooi je handen met bloem en met steeds een lepel van het beslag wordt de letter “S” gevormd. Leg ze netjes naast elkaar op het bakblik en zet ze in de oven.

    Oven: 180°C Tijd: ± 30 minuten.

    Haal de koekjes uit de oven en laat ze goed afkoelen. Daarna in een koektrommel bewaren

  • K@rin

    Wat een leuk recept.

    Je schrijft: “De pinda’s fijn malen”

    Hoe fijn is fijn? Tot pindameel of tot pinda kruimels of pindabrokjes?

  • Beheerder

    Ik zelf vind het tot pinda brokjes vaak als ik geen pinda's heb maak ik het van pindakaas. Ik doen dan de 300 gr geroosterde pinda's als 150 gr pindakaas en is het niet goed kwa smaak etc dan doe ik een beetje meer bij. het is een kwestie van uitproberen. Hou wel rekening mee dat ze hard worden maar heel lekker zijn.