vegetarisch of als snack

  • rob

    Als wij rijst eten kook ik altijd wat meer rijst en maak er het volgende lekkere burgertje van:

    Een flinke rest gekookte rijst

    (rond de 1 1/2 ons rauw)

    Gemalen kaas ongeveer 2 ons

    (of wat minder ik gebruik altijd restjes kaas die ik maal)

    1 theelepel sambal

    2 eieren

    2 flinke uien (met de staafmixer goed vermalen mag wat papperig zijn)

    kruiden/selderijzout naar smaak

    knoflook naar smaak

    wat paneermeel

    naar smaak kun je nog andere kruiderij toevoegen.

    goed mengen en daarna er platte schijven van vormen die je weer even door paneermeel haalt.

    Bakken in voldoende boter en laten uitlekken op keukenpapier.

    Ze zijn goed gebakken in te vriezen (dan niet te bruin bakken) en je kunt ze bevroren weer even opbakken op laag vuur.

    Laat smaken

    Marlies

  • Angelique

    Ik kook ook altijd meer rijst.

    Daarna eten de kinderen dat als dessert…. kommetje rijst, (bruine) suiker, kaneel en een klontje boter…. héérlijk :)

  • Angelique

    Wat je ook kunt doen met een restje rijst, is dolmades er van maken.

    Vooral in de zomer, wanneer je een druivenstruik hebt tenminste.

    Dan kost het niets aan ingrediënten extra, alleen kruiden en die heeft iedereen wel in huis, lijkt mij.

    Als iemand het recept wil hebben, dan zal ik het vanavond wel even hier neerzetten. Moet nu weg nml.

  • rob

    Graag zet het recept maar hier neer.

    Marlies

  • Douce

    Leuk en eenvoudig recept! Ik heb het opgeslagen en..wat ook niet onbelangrijk is, gelijk m'n rvs kaasraspmolentje weer in ere hersteld, omdat ik een restantje kaas had. De laatste tijd kocht ik weer zakjes rasp, is nu weer helemaal achterhaald, gezien de ruk aan het stuur om in 2008 de punten weer op de “i” te zetten…;)

    Douce*D

  • Annelies

    zoals vroeger , heerlijjk

  • Hanneke

    lijkt me heerlijk.

    mag je er ook speciaal rijst voor koken :?:D

    k ga het eerdaags eens uitproberen.

    bedankt.

  • Angelique

    Mooie druivenbladeren een nacht laten weken in water met zout.

    Goed afspoelen.

    Rijst koken (of de overgebleven rijst gebruiken) en goed kruiden naar smaak, liefs met nasikruiden oid.

    Daarna pakketjes maken van de druivenbladeren en de rijst. Voorzichtig in een pan leggen. Water erbij tot de dolmades nèt onder staan. Bouillonblokje erbij.

    Dan een bord/schotel erop leggen, anders blijven ze niet heel.

    Aan de kook brengen en daarna ongeveer een half uurtje heel zachtjes door laten koken.

    Ze zijn gaar, wanneer de bladeren mosgroen zijn.

  • rob

    Dit lijkt me ook heel lekker, ga ik zeker ook eens proberen.

    Marlies

  • krentje

    Dit is ook heerlijk als snack of als vleesvervanger

    http://www.vegatopia.com/kokenenzo/ko&zo_gerechten.php?subaction=showfull&id=1143669377&archive=&start_from=&ucat=32

    Doodordinaire falafel.

    Ik heb het vanavond gemaakt en het was erg lekker.

    En ook niet al te duur.