Maken jullie ook nasi en bami zonder kruidenmixen? Gewoon knoflook en ui gesnipperd fruiten in olie, kip of ham met kruiden erbij, groenten erbij (wat je maar lekker vind b.v. spercieboontjes, rode paprika, prei, bosuitje liefst uit eigen tuin of
wat er in de aanbieding is), sambal, ketjap, beetje vissaus voor de liefhebber.
Dan heb je ook geen nasikruidenzakje nodig.
Ook de pastasauzen en de pizzasaus maak ik zo zelf, wel met kant en klare Italiaanse kruiden maar daar doe je heel lang mee en zijn erg goedkoop in grootverpakkingen.
Verder altijd zorgen voor tomatenpuree, gedroogde tomaatjes, tomatenblokjes
in je voorraadkast. Zo zijn er heel wat varianten mogelijk zonder de potten kant en klare saus die vaak erg smakeloos zijn en veel ongezonde toevoegingen.
Restjes kaas kopen op de markt (€2 per kilo), raspen en in de diepvries.
Kaassaus voor over de groenten of de pasta is dan zo gemaakt met wat boter en bloem uit de voorraad.
Zelf merk ik dat het heel wat in je beurs scheelt als je niet voor elk sausje naar de winkel rent want vaak blijft er dan meer aan je handen plakken!