vleesjus zonder zakje?

  • Monic@

    Hoe maken jullie een lekker snel vleessausje voor over de aardappelen zonder kant en klaar zakje?

  • zackary

    met een schepje uit het maggi juspotje :D:D:D

  • rob

    Beetje bloem bij het bakvet iets laten meebruinen wat water of buillon toevoegen terwijl je roert en op smaak maken met een schepje mosterd, een scheutje wijn peper, zout enz…

    Net wat je in huis hebt.]

    Heel makkelijk en hier thuis lusten ze geen jus uit een pakje tenzij het moet bij grote uitzondering.

    Heb je geen bakvet dan neem je gewoon een klein klontje margarine en maak je de jus op kleur door en een heel klein beetje buisman aan toe te voegen.

    Smakelijk.

  • Babette1975

    gewoon met maggi jus die flesjes. Maar dan wel de gewone of rundvlees.

    Die andere zijn niet echt mijn smaak en ook niet die van mijn man.

    Maar het is maar net wat je lekker vind natuurlijk.

  • maia

    Ik heb in al die 30 jaar geen zakje gebruikt.:D

    Afblussen met ketjap en wat laten indikken./ met tomaten puree er bij is ook heerlijk

    Mosterd toevoegen kan ook

    Afkoelen en vet er af scheppen.

    Er kan bij rundsvlees ,peperkoek,laurier en donker bier ,

    Maar tegenwoordig eten wij zo goed als geen jus en gebruik ik alleen het braadvocht en het vocht van groenten.

  • Paul

    eeeeh, braadvocht is toch jus ?

  • Angelique

    Vlees aanbraden, beide kanten laten bruinen. Dan vlees uit de pan halen, water toevoegen, scheutje ketjap, beetje sambal manis, stukje ontbijtkoek voor het binden. Ik doe ook wel eens een lepel pindakaas (vooral bij gehaktballen en karbonades erg lekker) door de jus.

    En verder gooi ik regelmatig restjes ui, knoflook, crème fraîche… noem maar op, door de jus. Gewoon een beetje creatief koken, krijg je de lekkerste resultaten ;)

  • Marjorie

    Als je vlees bakt/braadt….water toevoegen aan de braadboter. Dat is de beste jus. Ik kom altijd jus tekort. Ik zal wel ouderwetsch zijn ;)

  • Margriet

    Dat is natuurlijk heel makkelijk, water aan het braadvocht toevoegen.

    Maar als je nu stamppot met rookworst eet?

    Gr. Margriet.

  • Beheerder

    bij de braadvocht wat ui fruiten en entueel tomaten erbij doen afblussen met water afwerken met kruidenof tmatenpasta/saus/mostert etc