Gisteren in de telegraaf een heel artikel over voedselverspilling .https://telegraaf-i.telegraaf.nl/telegraaf/_main_/2014/05/10/001/ Echt ongelooflijk als je leest hoeveel voedsel er wordt weggegooid.
ja en daar doen de warenhuizen aan mee. Ik weet heel goed dat bij V&D . goed eetbaar wat ze die dag gemaakt hebben . en s,avonds wat over blijft , ook taarten etc allemaal in de containers beland . en niet zo,n klein beetje . afschuwelijk , vele mensen lijden honger . ik kan er niet tegen als mensen voedsel weg gooit . ik gooi niks weg . ik geeft het aan dieren . vogels , herten hier vlakbij en maak net zoveel wat opgaat . Is het toevallig te weinig . nou so what . Je ga er niet dood van .
Ik hoorde ook één van de telers zeggen, dat als ze een heel klein beetje meer geld zouden krijgen, ze van hun overschot een mooi produkt zouden kunnen maken. ( Ik neem aan dat hij inblikken e.d. bedoelde). Daar zouden ze dan hele mooie dingen voor arme mensen mee kunnen doen. En niet alleen hier in Nederland, maar b.v. ook voor derde-wereldlanden.
Aan dieren geven is niet zo heel handig. Daar worden ze lui van. Hoogstens in een strenge winter heeft het zin om dieren wat extra's te geven.
En verspilling door horeca en winkels hebben we ook wel aan ons zelf te danken: we vinden het immers normaal dat we ten alle tijden verse producten moeten kunnen krijgen. Een restaurant dat bepaalde dingen van de menukaart niet kan serveren omdat het uitverkocht is krijgt slechte recensies. Als we gewoon gaan accepteren dat sommige dingen gewoon “op” kunnen zijn, hoeft er ook minder te worden ingekocht.
Weet je zeker dat je deze post als spam wil rapporteren aan de beheerder?
Deze post wordt als spam gerapporteerd aan de beheerder van het forum. Bedankt!
Weet u zeker dat u dit topic wil verwijderen?