Dit weekmenu staat op mijn club op FB. Is door iemand anders gemaakt. Ik zal het hier iedere week plaatsen.

Maar je hoeft mij geen vragen te stellen over het weekmenu. Doe er je voordeel mee.

Goedkoop weekmenu voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Idee 1: Puree met bloemkool en mosterd

1 kg aardappelen 0.60 AH

bloemkool 1.69 AH

100 ml melk 0.10 AH/Lidl

75 g boter 0.30 AH/Lidl

speklapjes 2.50 AH

2 el grove mosterd

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in 25 min. in een ruime pan water met zout gaar. Voeg de laatste 8 min. de bloemkool toe.

Giet de aardappelen en bloemkool af. Verwarm de melk en boter in een steelpan. Voeg samen met de mosterd toe aan de aardappelen en bloemkool. Stamp met een pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met speklapjes

Totaal: 5.19

********************

Idee 2 Courgettekoekjes met vissticks

2 courgettes 1.40 AH/Lidl

50 g bloem 0.15 AH/Lidl

1 ei 0.13 AH/Lidl

100 g geraspte kaas 0.75 AH Basic

Visstiscks 1.50 Lidl

olie, peper, peterselie

Rasp de courgette grof. Klop het ei los. Meng de courgette met het ei, de bloem, kaas, peterselie, peper en eventueel zout.

Verhit per grote koekenpan 2 el olie en schep met twee lepels 12 bergjes van het courgettebeslag. Druk ze een beetje plat met een spatel. Bak de courgettekoekjes in 6 min. per kant bruin en gaar.

Serveer met de vissticks

Totaal 3.93

********************

Idee 3: Tomatenrijst met drumsticks

400 gr. rijst 0.39 AH Basic

500 gr. tomaten 0.69 AH/Lidl

drumsticks 3.00 AH

basilicum/olie

Maak de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Bak de drumsticks aan in wat olie en bak gaar in 20-30 minuten. Snijd de tomaten in blokjes en bak de blokjes aan in een beetje olie. Schep de rijst erdoor en maak op smaak met basilicum, zout en peper.

Totaal 4.08

********************

Idee 4: Ovenpasta met broccoli en spinazie

500 gr. broccoli 0.89 AH

300 gr. pasta 0.24 (0.79 per kilo) AH Basic

450 gr. diepvriesspinazie 0.55 AH/Lidl

2 eieren 0.26 (1.29 per 10) AH/Lidl

125 ml salgroom 0.59 AH/Lidl

Verwarm de oven op 190C. Snijd de broccoli in roosjes. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de laatste minuut de broccoli toe. Vet een ovenschaal in. Meng de pasta en de broccoli en de bevroren spinazie in de ovenschaal. Klop de eieren los en meng met de slagroom. Voeg per ei 1 el olie toe. Breng op smaak met peper en zout. Schenk het mengsel over de pasta en de groenten. Bak in de oven in 30 minuten gaar.

Totaal 2.53

********************

Idee 5:Krieltjes, salade, gebakken ei

2x bakaardappeltjes 1.58 (AH)

4 eieren 0.52 (1.29 per 10) AH/Lidl

Sla 0.69 AH/Lidl

Tomaten 0.69 AH/Lidl

slasaus, olie

Bak de aardappeltjes. Bak 4 eieren. Snijd de sla en de tomaten en maak op smaak met de slasaus.

Totaal 3.48

********************

Idee 6: Zuurkoolstamppot

1 kg aardappelen 0.60 AH

Zuurkool 0.59 AH/Lidl

Rookworst 0.87 AH Basic

Totaal 2.06

********************

Idee 7: Tomaten-courgettesoep

1 ui 0.10 AH/Lidl

2x tomatenblokjes 0.90 AH Basic

1 courgette 0.70 AH/Lidl

2x broodjes 0.64 AH

olie, bouillontablet

Snijd de ui in halve ringen. Verwarm de olie in een soeppan en bak de ui 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes en een extra blik water per 2 blikken tomatenblokjes toe. Breng de soep tegen de kook aan. Voeg het bouillontablet en de courgette (in blokjes) toe aan de soep en kook 4 minuten tot de courgette beetgaar is. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de broodjes.

Totaal 2.34

Totaal 23.61 voor het hele menu voor 4 personen.